Borstverpleegkundigen en pelviene gynaeco

De werkgroep Vlaamse Borstverpleegkundigen organiseert meermaals per jaar bijscholingsactiviteiten. Navormingen met zowel een theoretisch luik als een luik vaardigheden.

Werkgroep Borstverpleegkundigen en Pelviene Gynaeco

Deze werkgroep is ontstaan als de Vereniging van Vlaamse Borstverpleegkundigen. Sinds enkele jaren zijn ook de verpleegkundigen werkzaam binnen de pelviene oncologie mee opgenomen in deze werkgroep.

De werkgroep organiseert meerdere keren per jaar vormingsactiviteiten, met een theoretisch luik, maar ook met aandacht voor praktische vaardigheden.

Daar de multidisciplinaire begeleiding van de patiënt en omgeving centraal staat, werkt de werkgroep niet alleen nauw samen met oa psychologen, maatschappelijk werkers, seksuologen, kinesisten, maar ook met diverse organisaties zoals Kom op Tegen Kanker, Stichting Tegen Kanker, Cédric Hèle instituut, Europa Donna, Think Pink, Pink Ribbon en diverse lotgenotenverenigingen.

Ben je werkzaam in een borstkliniek of als verpleegkundige gespecialiseerd in pelviene oncologie, neem dan gerust contact op met ons.

Voorzitter werkgroep: 
Rita Deconinck
deconinck_rita@telenet.be