Nieuws

04/08/2020 Nieuws andere

artikels verpleegkundig specialist Oncologie

Recent verscheen in Acta Clinica Belgica een artikel omtrent het wettelijk kader voor de verpleegkundig specialist, alsook een artikel met betrekking tot 'advanced practise nurse (APN)' in de oncologie.

Lees meer >>

04/08/2020 Nieuws andere

Gratis online module 'Hoe omgaan met angst van patiŽnten in tijden van COVID-19' voor zorgverleners

Sinds de uitbraak van COVID-19 is de angst om de stap naar zorgverlening te zetten bij een aantal patienten met kanker toegenomen. Naar het ziekenhuis of de huisarts gaan voor een consultatie of behandeling is niet meer zo evident. Hoe motiveer je patienten om niet met vragen en klachten te blijven zitten? En hoe ga je hierover met hen in gesprek?

Lees meer >>

20/07/2020 Nieuws andere

Oproep tot deelname onderzoek naar levenseindezorg tijdens corona

Sinds de corona-pandemie werden zorgverleners thuis, in het ziekenhuis en in het woonzorgcentrum veel vaker geconfronteerd met overleden patiënten dan normaal. Hoe gingen ze daarmee om? Werden ze voldoende begeleid? Wat kan beter? Daarom voeren we met VUB en UZ Brussel een internationale studie naar de beleving van al deze hulp- en zorgverleners met levenseindezorg in coronatijd. Deelnemen aan het onderzoek kan door de vragenlijst in te vullen, wat max. 15 minuten tijd in beslag neemt.

Lees meer >>

30/04/2020 Nieuws VVRO

Boodschap bestuur VVRO ivm CORONA en annulatie alle activiteiten dit jaar

Een boodschap vanuit het bestuur van VVRO

Lees meer >>

28/04/2020 Nieuws VVRO

September 2020 start het postgraduaat Radiotherapie

Een samenwerking tussen VVRO en Karel De Grote Hogeschool - Antwerpen

Lees meer >>

30/11/2019 Van de werkgroepen

Richtlijn veilig werken met antitumorale middelen

De werkgroep Antitumorale middelen (WAM) van VVRO heeft de richtlijn 'Veilig werken met antitumorale middelen' herwerkt en in een nieuw jasje gestoken.

Lees meer >>

13/03/2016 BBT

De erkenning aanvragen als verpleegkundige voor een bijzondere beroepstitel of -bekwaamheid

Info over hoe de erkenning aan te vragen als verpleegkundige voor een bijzondere beroepstitel of -bekwaamheid sinds de overheveling van deze bevoegdheid van federaal naar Vlaanderen.

Lees meer >>