EONS Young Cancer Nurses Netwerk

22/01/2019 Nieuws andere

Sinds verschillende jaren heeft EONS (European Oncology Nursing Society) aandacht voor de noden van jonge oncologische verpleegkundigen (YCN) en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Tot op de dag van vandaag hebben vele YCN's moeite met het vinden van een gepaste job en/of hebben zij geen toegang tot opleiding/training. Het is ook bekend dat vele YCN’s hun thuisland moeten verlaten om elders (beter) werk te vinden. Hierdoor komt de nationale beschikbaarheid van verpleegkundigen en de gezondheidszorginfrastructuur nog verder onder druk te staan. YCN's willen ook erkend worden door; en meer verbonden te zijn met de huidige samenleving.

Daarom wil EONS een netwerk opzetten van YCN’s in Europa. Zo willen zij onze (inter)nationale jonge collega’s een stem geven, en de mogelijkheid bieden om actief mee te werken aan de toekomst en erkenning van alle oncologische verpleegkundigen in Europa.

Om dit netwerk uit te bouwen is EONS op zoek naar jonge enthousiaste oncologische verpleegkundigen die optreden als vertegenwoordiger van hun nationale organisatie.

Ook vanuit de VVRO willen we niet afwezig zijn in het EONS YCN netwerk. Daarom zijn we op zoek naar een collega die de VVRO wil vertegenwoordigen.

Het ideale profiel van kandidaten voor het EONS YCN netwerk is:

35 jaar of jonger zijn

VVRO lid zijn

Op regelmatige basis werken met patiënten met kanker

Meer dan twee jaar professionele ervaring hebben

Je begrijpt, spreekt en schrijft voldoende vlot Engels

Rol en verantwoordelijkheid: als VVRO YCN-vertegenwoordiger wordt verwacht dat hij/zij:

In kaart brengen en een overzicht geven van de noden en uitdagingen waarmee YCN's in België worden geconfronteerd.

Het ontwikkelen van een nationaal YCN-netwerk in samenwerking met de verschillende VVRO werkgroepen.

Communicatie en update voorzien tussen EONS YCN-netwerk en de VVRO.

Het YCN’s netwerk bekendmaken en promoten via sociale media, in samenwerking met VVRO en EONS.

EONS & VVRO denken dat dit een geweldige kans is voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van een YCN in België. Hoewel de huidige YCN generatie bekend staat om zijn digitaal ondernemerschap en zich volledig bezighouden met nieuwe technologieën, weten we ook dat technologie en sociale media in sommige gevallen niet genoeg zijn. We hebben ambassadeurs nodig!

Heb jij interesse hebt om vanuit de VVRO YCN vertegenwoordiger te worden in het EONS YCN netwerk? Dat ontvangen wij graag voor 28 februari 2018 jouw CV & korte motivatiebrief (max. 1 bladzijde A4) via vvro@uzbrussel.be Wij kijken alvast uit naar jullie reacties!

Indien u ondertussen vragen heeft beantwoorden wij die graag via johan.demunter@uzgent.be of meer info via http://www.cancernurse.eu/communication/youngcancernurses.html

Veel succes

Terug naar het overzicht >>