Functieclassificatie, een update (nieuw! met formulieren)

06/07/2018 Nieuws andere

Beste VVRO-leden

Het is u zeker niet ontgaan dat er sinds eind vorig jaar een nieuwe functieclassificatie werd gelanceerd voor de werknemers in de gezondheidszorg. Het nieuwe loonmodel is gebaseerd op het principe ‘verloning gebaseerd op verworven competenties en verantwoordelijkheden’. Hoewel we dit principe onderschrijven zien we dat de functielijst en –omschrijvingen niet aangepast zijn aan de realiteit van vandaag. Zo ontbreken er functies of zijn de functieomschrijvingen niet realistisch. Dit is ook het geval in het domein van de oncologie. Hier kan u het standpunt vinden van VVRO betreffende het IFIC-model.

Uw werkgever heeft u intussen geïnformeerd over wat dit persoonlijk voor jou betekent. In het bericht dat u hierover kreeg van uw werkgever, wordt u een referentiefunctie toegewezen die overeenstemt met een IFIC looncategorie. Mogelijks is de functie die u werd toegewezen niet in overeenstemming met de werkelijke inhoud van uw functie. Als dit het geval is willen we u informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een beroep en wensen we u hierbij te ondersteunen. (Bijlage_Beroepsprocedure_IFIC.pdf)

 Op 30 juni verstreek de uiterste datum om intern beroep aan te tekenen tegen de nieuwe IFIC functieclassificatie.

Indien u intern beroep heeft aangetekend moet u vóór 30 september een positief of negatief advies ontvangen van de interne beroepscommissie. Wanneer u een negatief advies ontvangt, heeft u 15 dagen de tijd om extern beroep aan te tekenen. Als VVRO roepen we de oncologieverpleegkundigen en verpleegkundigen/technologen radiotherapie op om van deze gelegenheid gebruik te maken en extern beroep aan te tekenen.

De benodigde formulieren kan u hieronder vinden.

Formulier_extern_beroep_Verpleegkundige_oncologische_afdeling_en_oncologisch_dagziekenhuis

Formulier_extern_beroep_Verpleegkundige_Technoloog_Medische_Beeldvorming_Radiotherapie 

 

Na invullen bezorgt u het ‘Formulier extern beroep’ bezorgt u aan de externe beroepscommissie via de procesverantwoordelijke in uw ziekenhuis.

Terug naar het overzicht >>