Functieclassificatie IFIC, een update

07/06/2018 Nieuws VVRO

Beste VVRO-leden

Het is u zeker niet ontgaan dat er sinds eind vorig jaar een nieuwe functieclassificatie werd gelanceerd voor de werknemers in de gezondheidszorg. Het nieuwe loonmodel is gebaseerd op het principe ‘verloning gebaseerd op verworven competenties en verantwoordelijkheden’. Hoewel we dit principe onderschrijven zien we dat de functielijst en –omschrijvingen niet aangepast zijn aan de realiteit van vandaag. Zo ontbreken er functies of zijn de functieomschrijvingen niet realistisch. Dit is ook het geval in het domein van de oncologie. Hier kan u het standpunt vinden van VVRO betreffende het IFIC-model.

Uw werkgever heeft u intussen geïnformeerd over wat dit persoonlijk voor jou betekent. In het bericht dat u hierover kreeg van uw werkgever, wordt u een referentiefunctie toegewezen die overeenstemt met een IFIC looncategorie. Mogelijks is de functie die u werd toegewezen niet in overeenstemming met de werkelijke inhoud van uw functie. Als dit het geval is willen we u informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een beroep en wensen we u hierbij te ondersteunen. (Bijlage_Beroepsprocedure_IFIC.pdf)

De verschillende werkgroepen van VVRO hebben de functieomschrijvingen aangepast aan de huidige realiteit. Deze functieomschrijvingen kan u gebruiken om uw beroep te motiveren en werden geïntegreerd in het ‘Formulier: intern beroep’ dat moet gebruikt worden.

Hieronder kan u de formulieren terugvinden waarmee jullie binnen jullie instelling voor 30 juni 2018 intern beroep kunnen aantekenen. Verpleegkundigen werkzaam op een oncologische afdeling of dagziekenhuis oncologie kunnen als argumentatie gebruiken dat de opgegeven functieomschrijving niet voor 80% overeenkomt met de werkelijk uitgevoerde functie. Verpleegkundigen/medische beeldvormers werkzaam op een afdeling radiotherapie kunnen een ontbrekende functie aanvragen:

  • Verpleegkundige/medische beeldvormer werkzaam op een afdeling radiotherapie (via deze link kan je het document downloaden)
  • Verpleegkundige werkzaam op een oncologische afdeling/ dagziekenhuis oncologie (via deze link kan je het document downloaden)
  • Verpleegkundig specialist oncologie (https://www.bvvs.be/)
  • Formulier_intern_beroep

 

Het VVRO-bestuur

Terug naar het overzicht >>