Basisgids over huidkanker en preventie

28/11/2016 Nieuws andere

Wist je dat alsmaar meer Belgen huidkanker krijgen. Nu al krijgt 1 op 5 hiermee ooit te maken, en dat aantal zal in de toekomst nog oplopen. De voortdurende stijging betekent ook dat de gezondheidskosten voor de maatschappij zullen stijgen van € 106 miljoen tot
€ 3,2 miljard tegen 2034 en tot € 8 miljard binnen 50 jaar. Omdat levensstijl, met name te veel zon en zonnebank, de belangrijkste oorzaak is van huidkanker, kan preventie wel degelijk een belangrijk verschil maken. 

Om de mensen van de nodige informatie te voorzien en mee te helpen aan het preventief bestrijden van huidkanker, heeft Brigitte Boonen, experte huidkankerpreventie bij Stichting tegen Kanker, samen met experten van diverse universiteiten, zoals o.a. prof. dr. Lieven Annemans, dr. Véronique del Marmol, dr. Thomas Maselis, dr. A.F. Nikkels en weevrouw Jill Peeters een boek geschreven, gebaseerd op het recentste wetenschappelijke onderzoek. Vragen zoals “Hoe onderscheid je een melanoom van een onschuldige moedervlek, wat zijn de risico’s van onbeschermd zonnen, hoe schadelijk is de zonnebank voor je huid” worden allemaal in dit allesomvattende boek behandeld.

Stichting tegen Kanker en Brigitte Boonen schenken graag gratis exemplaren weg*. Je kan het e-book downloaden via onderstaande link. Je kan daarnaast ook meehelpen aan de strijd tegen huidkanker door het boek te promoten bij vrienden, familie, collega’s en kennissen door het boek te bestellen via: www.lannoo.be/red-je-vel. Je geniet er nog tot 31/12/2016 van 10% korting met de code ‘ikredmijnvel’.

Terug naar het overzicht >>